Η ΣΤ τάξη του σχολείου παρουσίασε στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου το αποτέλεσμα της εργασίας «Reduce, Reuse, Recycle», ενημερώνοντάς τους για το πολυδιάστατο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

  Αφορμή για την ενασχόληση με το θέμα ήταν ο όγκος σκουπιδιών μέσα στους κάδους -αλλά και έξω από αυτούς- γύρω από το σχολείο και μέσα στην αυλή του σχολείου. Συνδυάστηκε δε με τη μελέτη ενότητας του βιβλίου αγγλικών με το ίδιο θέμα. Έγινε καταγραφή των σκουπιδιών που πετάνε στους κάδους της αίθουσά τους και στο σπίτι τους και διαχωρισμός τους σε κατηγορίες, έρευνα σχετικά με τη δυνατότητα ανακύκλωσής τους και τη διάκριση των συμβόλων ανακύκλωσης των διαφορετικών υλικών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τους τρόπους επαναχρησιμοποίησης συσκευασιών μετατρέποντας άχρηστες συσκευασίες σε χρηστικά αντικείμενα!

  Ενημέρωσαν τους μαθητές των άλλων τάξεων μεταδίδοντάς τους τις γνώσεις που απέκτησαν, τους προέτρεψαν να ενδιαφερθούν και πρόσφεραν από μια κούτα ανακύκλωσης στην κάθε τάξη, ώστε να συγκεντρώνουν εκεί ότι ανακυκλώνεται.

 

Αφήστε σχόλιο